Ulkomaalaus2018-05-29T12:05:23+03:00
pohjansepat_ulkomaalaus

Kodin ulkomaalaus – kotisi uusi ilme

Näyttääkö kotisi ulkomaalaus rapistuneelta? Pitäisikö maalaus uusia? Tiedätkö, millä maalilla kotisi ulkoverhous on aikaisemmin maalattu? Hirvittääkö urakan laajuus ja työläys? Älä stressaa, anna ammattilaisten suorittaa vaativa kotisi huoltomaalaus! Sinulle jää vain mukavin osuus: värin valinta. Pohjansepät takaa remonttisi huolettomuuden, hoidamme kaiken alusta loppuun.

Vastauksia yleisempiin ulkomaalaukseen liittyviin kysymyksiin löydät myös Kysymyksiä ja vastauksia -osiostamme tämän sivun lopusta.

Pohjansepät ulkomaalaukset

Teemme ulkomaalauksia aina hyvän sään aikana, sinä siis voit keskittyä vaikka lomailuun sillä välin. Laadukas lopputulos syntyy, kun pohjatyöt on tehty huolellisesti ja ulkomaalauksen suunnittelu on tehty ammattimaisesti. Teemme ulkomaalaukset pensselityönä suomalaisiin olosuhteisiin sopivalla maalilla. Näin voit olla varma, että lopputulos säilyy hyvän näköisenä ja kotisi kunnossa mahdollisimman pitkään.

Ulkomaalaus kartoitus ja suunnittelu

Talon ulkomaalausprojekti lähtee liikkeelle kartoituskäynnistä. Tulemme käymään ja suunnitellaan yhdessä, minkälaisen ulkomaalauksen taloosi haluat. Huolellinen suunnittelu takaa onnistuneen lopputuloksen ulkomaalauksessa. On erittäin tärkeää, että aiemmat maalikerrokset tiedetään ja että uusi huoltomaalauksessa käytettävä maali sopii kohteeseen. Ei haittaa, vaikka et itse tiedä, millä maalilla talosi on aiemmin maalattu, sillä tarvittaessa otamme maalista näytepalat, jotka pääsevät tutkittavaksi maalitoimittajan laboratorioon. Näin voimme valita oikean maalin ja työtavan. Maalaus tehdään kuitenkin aina pensselityönä, koska haluamme varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Kartoituskäynnillä myös mitataan maalattavat pinta-alat ja suunnitellaan kotisi uuden ulkomaalauksen värimaailma. Ulkomaalauksen hinta riippuu työn laajuudesta. Työn laajuudesta sovitaan ennen urakan aloitusta. Mikäli kotisi väri säilyy samana, riittää tavallisesti yksi maalauskerta. Väriä vaihtaessa voi joutua maalaamaan kahteen kertaan, mikä tietysti vaikuttaa hintaan. Ammattilaisemme arvoivat työn laajuuden kartoituskäynnillä, joten yllätyksiä ei tule. Ulkomaalauksemme sisältää myös tarvittavat suojaukset ja siivouksen. Huolehdimme työturvallisuudesta, ja maalaus suoritetaan telineitä hyväksi käyttäen.

Ulkomaalaus alkaa huolellisista pohjatöistä

Kun väri on valittu ja suunnitelmat valmiina, voi työ alkaa. Vanha maali irrotetaan annettujen maalaussuositusten mukaisesti – usein tämä tapahtuu käsityönä käyttäen maalikaapimia ja teräsharjaa. Tarvittaessa tehdään homepesu siten, että pinnat ehtivät rauhassa kuivua ennen maalausta. Lahonneet puuosat uusitaan tarvittaessa. Pohjamaalaus tehdään paljaille puupinnoille, ja pintamaalaus tehdään kaikkien pohjatöiden jälkeen pensselillä. Maalatessa huomioimme aina lopputuloksen: samasta sävyerästä maalataan aina yksi seinä kerrallaan valmiiksi. Muun muassa näin varmistamme, ettei lopputuloksessa näy sävyeroja tai työsaumoja.

Kaikki käyttämämme maalit valmistetaan Suomessa korkealaatuisista materiaaleista. Maalina on Teknoksen Nordica Eko. Voit tarkastella värikarttoja täällä.

Koko ulkomaalausprojekti kestää pohjatöistä valmiiksi pinnaksi tavallisesti muutaman päivän. Parhaat maalauskelit ovat yleensä toukokuun alusta aina syyskuulle asti. Paras maalaussää on pilvipouta, mutta olosuhteet huomioiden maalaus onnistuu muulloinkin.

Usein ulkomaalauksesta kysyttyä:

Moneenko kertaan talon ulkoverhous pitää maalata?2018-03-23T08:53:01+02:00

Usein huoltomaalauksessa riittää yksi maalauskerta, mutta värin vaihtuessa voidaan joutua maalaamaan kaksi kertaa peittävyyden varmistamiseksi.

Kauanko omakotitalon maalaus kestää?2018-03-23T08:52:12+02:00

Maalaus tehdään huolellisesti pohjatöistä valmiiksi pinnaksi usein muutaman päivän aikana. Parhaimmat maalauskelit ovat usein toukokuun alusta aina syyskuulle. Ihanteellinen maalausajankohta on pilvipoutainen päivä, mutta olosuhteet huomioiden maalaus onnistuu muulloinkin.

Paljonko ulkomaalaus maksaa?2018-05-10T11:59:27+03:00

Maalauksen hinnoittelun perustana on kodin koko ja sovittu työn laajuus. Värin säilyessä samana riittää useimmiten yksi maalauskerta, mutta värin vaihtuessa voidaan maalata myös kaksi kertaa peittävyyden varmistamiseksi. Oikein toteutettu maalaus kestää pitkään, ja pidentää huoltomaalausväliä jopa 15–20 vuoteen. Kartoituskäynnin jälkeen saat tarkan hinnan ulkomaalauksesta sisältäen käytettävät maalit ja maalaustyöt sekä tietenkin tarvittavat suojaukset.  Kauttamme järjestyy myös joustavaa rahoitusta.

Mitä maaleja ulkomaalauksessa käytetään?2018-03-23T08:51:19+02:00

Käytämme Teknoksen Nordica Eko -maaleja, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia.

Nimi*

Puhelinnumero*

Katuosoite*

Paikkakunta*

Sähköposti

Go to Top