Kattoturvatuotteet ja rännit

Lumiesteet suojelevat ihmisiä ja omaisuutta

Lumiesteiden tarkoituksena on estää lunta ja jäätä putoamasta katolta rakennuksen lähellä liikkuvien ihmisten tai omaisuuden päälle. Etenkin kulkuväylien ja sisäänkäyntien kohdalla lumiesteet ovat tarpeen, jotta voidaan varmistaa ihmisten turvallinen liikkuminen.

Pientalojen lumiesteeksi valitaan tavallisesti perinteinen kaksiputkinen lumieste. Korkeisiin rakennuksiin taas suositellaan ritilälumiestettä etenkin, jos rakennuksen vieressä on julkinen kulkuväylä. Ritilälumiesteet sopivat hyvin myös julkisiin rakennukseen, kuten päiväkoteihin, kouluihin ja vanhainkoteihin.

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteilla taataan turvallinen ja esteetön kulku

Katolle kiipeämisessä on aina riski tapaturmille, mutta onnettomuuksia voidaan ehkäistä oikeanlaisilla turvatoimilla. Kiinteistön haltijan vastuulla onkin varmistaa, että katolla työskentelevillä henkilöillä on määräysten mukaiset, turvalliset työolosuhteet. Katolle tulee olla asennettuna tarvittavat kattoturvavarusteet ja niiden kunnosta on huolehdittava. Kaikille katolla sijaitseville rakennuksen osille, kuten savupiipuille ja ilmanvaihtolaitteille, on järjestettävä tarkoituksenmukainen, katkeamaton ja yhtenäinen kulkutie. Yhtenäinen kulkutie käsittää seinä- ja lapetikkaat sekä kattosillat.

Kattosiltaan ja tikkaisiin voidaan lisätä turvallisuutta parantavia lisävarusteita. Näitä ovat esimerkiksi kaiteet sekä pysty- ja vaakakiskot turvaköysien kiinnittämiseen. Turvakiskojen ja turvavaljaiden tehtävä on varmistaa työntekijöiden turvallisuus katolle siirtymisten ja katolla tehtävän työn aikana. Mikäli seinätikkaat nousevat yli 8 metriin, on ne varustettava turvakiskolla tai selkäkaarilla. Kattosillan kaikkien osien tulee kestää turvaköyden varaan putoavan henkilön paino.

Kun katto on varusteltu tarvittavilla kattoturvatuotteilla, on siellä turvallista liikkua ja tehdä tarvittavia huoltotöitä.

Miten sadevesijärjestelmä asennetaan?

Sadevesijärjestelmä suojaa kodin ja rakennusten perustuksia ohjaamalla sade- ja sulamisvedet katolta sadevesiviemäreihin. Meiltä saat sadevesikourut saumattomasti rakennuksen mittojen mukaan asennettuna. Yksimittaisesti asennetuissa kouruissa ei ole vuotoherkkiä liitoksia, mikä tekee kourusta kestävän ja vesitiiviin. Ulkopuolinen kourujen kiinnitys helpottaa kourujen puhdistusta ja huoltoa. Oikea alastulosarjojen mitoitus varmistaa, että sadevesijärjestelmä on toimiva ja suojaa kotisi perustuksia kosteusvaurioilta.

Rakennuspellitykset mittatilaustyönä

Vaativat rakennuspeltisepän työt ovat näkyvä osa rakennusten julkisivua ja usein uudisrakentamisen tärkeimpiä viimeistelytöitä. Rakennuspellitysten tehtävä on estää veden ja lumen pääsy talon rakenteisiin. Kauttamme saat piipun hatut ja pellitykset niin savupiippuihin kuin ilmanvaihtokanavien läpivienteihin. Toteutamme myös isojen hallien ja tuotantotilojen rakennuspellitykset.

Palotikkaat

Laadukkaat materiaalit ja laaja värivalikoima

Tuotteemme valmistetaan erittäin kestävistä materiaaleista ja ne on suunniteltu kestämään Suomen kovat olosuhteet. Kaikki tuotteet ovat maalattuja, mikä antaa parhaan mahdollisen suojan korroosiota vastaan. Kattoturvatuotteiden, rakennuspellitysten ja sadevesijärjestelmän väri valitaan yleisesti rakennuksen julkisivun ja katon värien mukaan. Testatuista ja turvallisista tuotteista löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiseen kohteeseen.

Onko kattoturvatuotteiden, sadevesijärjestelmien ja rakennuspellitysten uusiminen ajankohtaista?

Kattoasiantuntijamme tulee mielellään maksuttomalle arviokäynnille, jossa arvioimme tilanteen ja teemme halutessasi tarjouksen tarvittavista muutostöistä. Ota yhteyttä!

  Nimi* Puhelinnumero* Katuosoite* Paikkakunta* Sähköposti*

  Luotettava kumppani
  Luotettava kumppani
  Luotettava kumppani
  Luotettava kumppani

  Pohjansepät Oy on kattoremontteja ja ulkoverhouksia toteuttava yritys.

  Asiakkainamme meillä on yksityistalouksia, asunto-osakeyhtiöitä sekä yrityksiä. Toiminta-alueitamme ovat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi, Satakunta sekä Suupohjan seutukunta.

  Pohjansepät Oy · Y-tunnus 2634881-4 · Laskutustiedot · Meidät löydät Facebookista!